Skip to content

Trouwen op een unieke locatie

Op zoek naar een karakteristieke trouwlocatie?

Kapel Staverden biedt een sfeervolle plek voor zowel kerkelijke inzegeningen als burgerlijke trouwplechtigheden met een door het bruidspaar zelf gekozen BABS (trouwambtenaar). Zelfs een burgerlijke ceremonie direct gevolgd door een kerkelijke inzegening is mogelijk. Zo vonden al vele bruidsparen hun weg naar de kapel. Idyllischer kan ook haast niet. Een neogotische zaalkerk, omringd door de natuur van de Veluwe, grenzend aan een eeuwenoud landgoed. En dat in Staverden, de kleinste stad van Nederland.

Witte pauwenveren voor geluk
Bovenop de kapel staat een windwijzer met daarop een witte pauw: hét symbool van Staverden. Ooit tooiden witte pauwenveren de helmen van de graven en hertogen van Gelre. Ze boden een herkenningspunt op het slagveld. Daarnaast zouden ze geluk brengen. Trouw je in de kapel, dan krijg je twee witte pauwenveren mee. Als geluksbrenger en aandenken aan je trouwdag.

Informatie en reserveren

De kapel heeft 130 zitplaatsen. Weten wat er verder allemaal mogelijk is bij een huwelijksvoltrekking in de kapel? Neem voor meer informatie contact op met koster Rina Vermaas.

NB: gelet op het grote animo is het verstandig om de kapel vroegtijdig te reserveren. Ook dat gaat via de koster.

De huwelijksvoltrekking afsluiten met een receptie, feest en/of diner? Genoeg mogelijkheden in de driehoek Ermelo-Nunspeet-Elspeet. Denk aan Brasserie Staverden of Brouwerij De Uddelaer, beide gelegen op Landgoed Staverden en op loopafstand van de kapel.

Andere opties zijn Boutique Hotel-Restaurant De Zwarte Boer en Landgoed Het Roode Koper; ook geschikt als logeerplek voor feestvierders van verder weg.

Trouwdag vastleggen op video
Grote kans dat u foto’s laat maken tijdens uw bruiloft in Kapel Staverden. Wij stellen het zeer op prijs wanneer wij enkele van deze beelden – met naamsvermelding van de fotograaf – mogen gebruiken voor onze online fotogalerij. Uiteraard blijven de beelden uw eigendom.

Op zoek naar iemand die de magische momenten van uw trouwdag vast kan leggen op video? Overweeg dan eens een onafhankelijke, professionele videograaf zoals bijvoorbeeld www.filmmijnwedding.nl.